19. travnja 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

Moderna ukrasna ogledala za dom

Moderna ukrasna ogledala za dom...

Moderna ukrasna ogledala za dom

Ukrasna ogledala se za uređenje doma mogu koristiti u svim prostorijama. No, zbog određene praktičnosti rjeđe ih vidimo u dnevnom boravku, iako mogu biti odličan dekorativni predmet u dnevnom boravku, a češće su smještena u kupaonice, spavaće sobe kao i u predsoblja.

Moderna su ukrasna ogledala svih dimenzija, što vam ostavlja širom otvorene ruke da pokažete osobnost, no, može biti prepreka jer se tako teže odlučiti. Moderna su ukrasna ogledala dimenzija 10 cm pa sve do ogledala veličini 1,5m.

Ogledala se za uređenje doma mogu koristiti kao ukrasni element, detalj koji će dati potpuniji dojam uređenja, ali su često i koristan ukrasni element.

Ogledala daju dojam većeg prostora, i često što je ogledalo veće to će efekt na dojam prostranosti biti veći. Neko pravilo je da što je prostor manji to bi ogledalo trebalo biti veće. Ogledalo će reflektirati svijetlo, te na taj način će prostor izgledati i svjetlije i prostranije.

Ogledalo treba birati prema dimenzijama prostora, ali i prema stilu uređenja.

Kakvi su oblici ogledala moderni?
Ni tu nema nekog strogog pravila, moderna ukrasna ogledala možemo pronaći u najrazličitijim oblicima, ali i u jednom ili više dijelova.

Ako će ogledalo imati prvenstveno dekorativnu ulogu možete izabrati kakvo god želite ogledalo, uključujući ona koja se sastoje iz više manjih komada. U nekim slučajevima ogledala mogu zamijeniti ukrasne umjetničke slike u prostorijama i tada imaju prvenstveno dekorativnu ulogu.
Ogledala raznih neobičnih oblika, posebno nepravilnih oblika su u ovom slučaju dobar izbor.

Umjereniji izbor se uglavnom predlaže za predsoblja gdje ogledala trebaju imati i dekorativnu i korisnu svrhu. Dobar izbor su veća ogledala, pola visine osobe, a mogu biti ogledala iz dijelova, horizontalna ili vertikalna ogledala.

Moderna ukrasna ogledala su ona bez okvira, kao i s metalnim i drvenim okvirima.

Ogledala bez okvira ostavljaju mogućnost izbora oblika, te nepravilne linije. Upravo neobični i nepravilni oblici su jedan od trendova ogledala posebno za uređenje doma u modernom stilu.

Okrugla ogledala sa metalnim okvirom su u posljednje vrijeme veliki trend.

S ogledalima možete s relativno malo novaca i malo promjena napraviti drugačiji dojam i modernizirati stan.

Emmezeta
Emmezeta
Emmezeta
Emmezeta
Harvey Norman
Ikea
Ikea
Ikea
Ikea
Ikea
Lesnina
Lesnina
Lesnina