29. ožujka 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

Najbolje perilice rublja

Nova perilica rublja može biti veliki izazov. Mnogo je bitnih elemenata koje treba kombinirati kako biste dobili adekvatnu perilicu. Neke od važnijih značajki su:...

 

Najbolje perilice rublja

Nova perilica rublja može biti veliki izazov. Mnogo je bitnih elemenata koje treba kombinirati kako biste dobili adekvatnu perilicu.
Neke od važnijih značajki su:

–    Raznolikost ciklusa pranja za različite vrste tkanina
–    Podesiva razina vode ako je manje rublja na pranju
–    Tehnologija koja optimizira korištenje energije i vode prema količini rublja
–    Mogućnost odgode početka pranja
–    Temeljito čišćenje koje odjeću čini svježom
–    Tih rad i bez velikih vibracija
Naravno da nisu svima iste značajke bitne jer ako ste često kod kuće odgoda pranja vam možda nije bitna. Ako često perete rublje na 90 stupnjeva tada vam je bitno da imate nekoliko takvih programa pranja.
Također ako vas je malo u domaćinstvu bitni će vam biti programi koji omogućuju optimiziranje pranja rublja na male količine.

Ako imate raznovrsnu odjeću, a užurban ritam, bitno će vam biti da imate i brze programe za male količine rublja koji traju 15-30 minuta kako biste mogli odvojiti rublje po bojama i svejedno ga brzo i učinkovito oprati.
Vjerojatno ćete primijetiti raznolikost modela i proizvođača perilica rublja.

Perilice za rublje na pranje parom
U posljednjih nekoliko godina neki proizvođači ((Whirlpool, LG, Samsung…) su ponudili i perilice za rublje na pranje parom. Ovo je efikasan sustav koji štedi vodu i energiju, a učinkovito uklanja i tvrdokorne mrlje. Para je dobra metoda i za dezinfekciju, njeguje odjeću i ubija bakterije.