23. travnja 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

5 ključnih savjeta za uređenje doma

Bilo da imate svoj stan ili ga unajmljujete uređenje doma zna biti iscrpljujuće...

5 ključnih savjeta za uređenje doma

Bilo da imate svoj stan ili ga unajmljujete uređenje doma zna biti iscrpljujuće, budući da biste htjeli što više toga odjedanput, želite da se svima svidi, da obitelj bude sretna,  a i da ne pređete budžet.

Kako biste izbjegli opterećenje uređenja doma, te kako bi vam taj posao ostao užitak slijedite sljedeće savjete.

-1- Izaberite stil – Bilo da već imate napola uređen stan ili krećete iznova, morate se odlučiti u kojem stilu želite uređivati, jer ako kupujete nasumično ono što vam je lijepo, vaš dom nikad neće biti skladan.  Želite li domaći ugođaj, moderan, rustikalan, funkcionalan? Odlučite na početku.

-2- Odlučite o paleti boja – Odaberite neutralne boje koje ćete koristiti i jednu življu.

-3- Tražite ono što vam se sviđa – Dobra taktika je vidjeti na internetu slike stanova koji vam se sviđaju, odabrati jedan, a zatim tražiti jednu po jednu sličnu stvar odgovarajuće cijene.

-4- Preuređujte jednu po jednu prostoriju – Napravite plan za svaku prostoriju posebno, te se pri uređenju držite jedne prostorije. Tek kada je završite pređite na drugu. To vam daje priliku da preuredite sobu potpuno prije nego što pređete na sljedeću.

-5- Nemojte se opterećivati onim što ne možete mijenjati – Neke stvari poput parketa primjerice se ne zamjećuju puno u ukupnom dojmu. Ljudi su navikli da su parketi obično smeđe boje, pa ostatak doma možete urediti potpunu ignorirajući boju parketa, a da i dalje bude odlično usklađen.