23. travnja 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

5 navika uz koje će vaš dom uvijek biti čist

-1- Nemojte samo staviti, nego ga stavite na mjesto.

5 navika uz koje će vaš dom uvijek biti čist

-1- Nemojte samo spustiti, nego ga stavite na mjesto.

Najviše vremena i energije iscrpljuje rasklonjanje stvari i vraćanje na mjesto. Ako uzmete za mantru da sve odmah stavite na svoje mjesto, a ne da stavite bilo gdje vaš dom će instantno zablistati. Jednostavno stvorite navkiu, bilo da se oblačite, skidate, kuhate ili bilo što da radite da sve stavljate na svoje mjesto.

-2- Čistite kada treba

Nemojte odgađati čišćenje kupaonice ako je treba očistiti sada. Očistite čim primijetite da nešto nije čisto.

-3- Pokupite u hodu

Dok prolazite kroz hodnik presložite obuću, pokupite igračke s poda kada ulazite u dječju sobu i sl. Nevjerojatno je koliko toga se može napraviti samo u 60 sekundi. Nemojte čekati velika generalna čišćenja, nego kada primijetite da nešto nije na svom mjestu, vratite ga.

-4- Kupujte kvalitetne proizvode za čišćenje

Većina ljudi koristi stare pamučne majice da bi oribala pod ili ručnike za kupaonicu, ali čišćenje sa starom majicom neće izgledati kao čišćenje. Međutim, kvalitetni proizvodi poput krpa od mikrofibre, kvalitetnih rupčića i slično motivirat će vas na čišćenje.

-5- Svi u kući moraju pomagati

Rasporedite dužnosti na sve članove obitelji. Prečesto svi kućanski poslovi padaju na jednu osobu, ali objasnite i ostalim članovima obitelji da je njihova dužnost pospremati za sobom.