28. travnja 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

10 prekrasnih dnevnih boravaka bijele boje

Kaže se kako s bijelom bojom u dnevnom boravku ne možete pogriješiti, osim naravno ako imate malu djecu. U svakom drugom slučaju bijela boja je odličan odabir...

10 prekrasnih dnevnih boravaka bijele boje

Kaže se kako s bijelom bojom u dnevnom boravku ne možete pogriješiti, osim naravno ako imate malu djecu. U svakom drugom slučaju bijela boja je odličan odabir. Ona je elegantna, sofisticirana, glamurozna, minimalistička i uklapa se u sve stilove. Bijela boja za uređenje dnevnog boravka je univerzalna i ne podliježe stilovima.

Kode uređenja doma bijelom bojom, vodite računa o nijansama bijele boje. Bijela boja ima različite tonalitete, te podton boje treba uskladiti. Pokušajte se držati hladne ili tople palete bijele boje, odnosno odlučite se da li će uređenje biti u hladnoj ili toploj bijeloj te sve uskladite prema tome.

Kod korištenja bijele boje u uređenju doma možete se odlučiti za kompletno bijelo uređenje, no češće je kombiniranje boja.
U slučaju kombinacija boja možete bijelu upotpuniti svijetlim bojama, poput svijetlo sive, bež, svijetlo plave, a ukoliko želite kontraste i naglašavanje određenih dijelova prostora možete izabrati bilo koju boju budući da se većina dobro slaže s bijelom.
I u ovom slučaju bilo bi dobro da vodite računa o tome da ako ste izabrali hladnu bijelu i ostale boje koje s njom kombinirate budu hladne, dok s toplom bijelom bojom bolje se kombiniraju tople boje.

Ispod su ideje modernih bijelih dnevnih boravaka prema trendovima uređenja doma: