15 ideja kako urediti i imati modernu kuhinju

15 ideja kako urediti i imati modernu kuhinju

Ideje kako urediti i imati modernu kuhinju

Kuhinja treba biti funkcionalna, ali i estetski ugodna. Kako to postići?!

Uvijek mislite na praktičnost kuhinje, to je ispred svega. Ponekad i velike kuhinje ako nisu dobro složene mogu biti nedovoljne.

Jedan od trendova, koji izgleda dobro, ali možda nije jako praktičan je puno otvorenog prostora- skladišta. Naravno da će se posuđe i sve ostalo u tom slučaju dosta prašiti, a vi ćete imati više posla.

Također u skladu s trendom boja, ali i općim eko trendom i kuhinje se spominju u tom svjetlu. Radi se o korištenju dosta prirodnih materijala, kao i zelene boje, sve više se koriti bambus koji je prikladan jer raste brže od nekog drugog drveća.

S jedne strane u trendu su jasne linije, minimalizam, metalni dijelovi, ali i žive i jake boje, dok je s druge strane ponovno “in” tradicionalni stil.

Nema strogog trenda, kuhinje se sve više personaliziraju, ali i stiliziraju. Većina kuhinjskih elemenata pa čak i električnih aparata može se naći u raznim bojama, ali i modernih linija tako da ćete ih lako ukomponirati u stil koji želite postići.

Kako povećati efikasnost i iskoristivost kuhinje?

U kuhinji je uglavnom dinamično, treba vam dosta stvari te se pobrinite da u njoj bude dovoljno prostora za sve. Osvježite ili renovirajte prostor kako bi ste povećali kapacitet. Neka ladice budu do vrha, bez praznog prostora, stavite držače za zdjelice ili začine na zid. Svemu morate pronaći mjesto tj. njegov kutak u kuhinji.

Izbacite hranu kojoj je istekao rok trajanja. Možda ćete se iznenaditi koliko ćete na taj način dobiti novog prostora. Ako imate manju kuhinju nemojte kupovati velike zalihe hrane. Bolje vam je ići tjedno u nabavku nego zatrpati kuhinju. Ono što vam rijetko treba izbacite iz kuhinje. Uključujući i električne aparate. Posebno one koje koristite jednom mjesečno ili rjeđe!

Dodajte police na otvorene i prazne prostore. Tu ipak pripazite i na to da se one uklope u cjelokupan dojam kuhinje! Na ovaj ćete način iskoristiti prazan prostor. Na otvorenim policama držite samo dobro zatvorene predmete.

Emmezeta
Emmezeta
Emmezeta
Emmezeta
Emmezeta

 

Emmezeta
Emmezeta
Emmezeta
Emmezeta
Emmezeta
Lesnina
Lesnina
Lesnina
Lesnina
Lesnina
Lesnina

Komentari

Jedan odgovor na “15 ideja kako urediti i imati modernu kuhinju”

  1. Prije nego li kupite novu kuhinju predlažem da se svakako savjetujete sa nekim tko duže vrijeme zna sve moguće nedostatke i probleme na koje možete naići pri kupovini i montaži nove kuhinje po mjeri. Postoji puno detalja na koje uopće niti ne razmišljate….

Odgovori

*