18. travnja 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

6 načina da dodate prirodno svjetlo u dom

Svjetlost razvedrava svaku prostoriju. Da biste je povećali u vašem domu ne treba vam mnogo vremena ili novaca, a učinit ćete mnogo koristi za vaše tijelo i raspoloženje...

6 načina da dodate prirodno svjetlo u dom

Svjetlost razvedrava svaku prostoriju. Da biste je povećali u vašem domu ne treba vam mnogo vremena ili novaca, a učinit ćete mnogo koristi za vaše tijelo i raspoloženje.

Slijedi nekoliko laganih i učinkovitih savjeta da osvijetlite prostoriju prirodnom svjetlosti.

-1- Ispravno tretirajte prozore

Gotovo je besmisleno imati velike prozore ukoliko ćete ih prekriti teškim zastorima ili imati navučene rolete. Odaberite prave zavjese koje će propuštati svjetlost, a skriti vas od pogleda znatiželjnika.

-2- Neka prozori budu uvijek čisti

Ovo je najočitiji način na koji možete pustiti sunčevu svjetlost u svoj dom. Neka su vaši prozori uvijek blistavo čisti i nikad nemojte dopustiti da sloj prašine sprječava ulazak svjetlosti kroz prozor.

-3-  Birajte reflektivne boje

Ako je vaša soba oličena u tamnu boju teže ćete je osvijetliti. Birajte pastelne i svijetle boje zidova i namještaja.

-4- Koristite reflektivne površine

Sjajni namještaj također pomaže rasvijetliti prostoriju.  Ako nemate takav, bitno je da ogledala pozicionirate na prava mjesta, a namještaj bude uvijek čist i blistav.

-5- Stavite umjetnička djela svijetlih boja

Ovo je najljepši način na koji možete razvedriti prostoriju. S jedne strane umjetnička djela od stakla i reflektivnih površina pomažu osvijetliti prostoriju, a s druge strane pomoću takvih djela imate priliku iskazati svoju kreativnost i osobnost.

-6- Namještaj stavite na pravo mjesto

Nepravilno postavljeni namještaj može blokirati prodor svjetlosti  u sobu. Pomaknite krupni namještaj i dopustite protok sunčevih zraka.