19. travnja 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

Ključni elementi eklekticizma – trenutno najmodernijeg stila uređenja doma

Nakon ere minimalizma i skandinavskog stila uređenja doma, dizajneri interijera objeručke su prihvatili eklekticizam, te je on munjevitom brzinom zahvatio mnoge trendi domove...

 Ključni elementi eklekticizma  – trenutno najmodernijeg stila uređenja doma

Nakon ere minimalizma i skandinavskog stila uređenja doma, dizajneri interijera objeručke su prihvatili eklekticizam, te je on munjevitom brzinom zahvatio mnoge trendi domove.

Osnova eklektike je miješanje stilova, uzimanje onoga što nam je najljepše iz svih drugih stilova i spajanje u novu cjelinu.

Ipak, bez obzira što ćete miksati sve što vam se sviđa i unijeti u svoj dom, da bi sve skupa izgledalo stilski trebate poštovati ova pravila.

-1- Planirajte shemu boja

Možete se držati jedne osnovne boje i postići monokromatski look ili odabrati nekoliko boja koje ćete skladno spajati. Shema boja pomoći će vam da kreirate koheziju u prostoru, te da unatoč raznolikosti stilova postignete sklad.

-2- Nemojte kupovati setove

Najlakše je kupiti trosjed, dvosjed i fotelju u kompletu, ali želite li moderno uređen dom oko svakog tog pojedinog komada ćete se morati posebno potruditi i odabrati.

-3- Spajajte i ere

Osim stilova, spajajte i različite povijesne ere zajedno. Kombinirajte rustikalne i vintage detalje s vrlo modernim i sofisticiranim dodacima.

-4- Pronađite različite teksture

Osim kombiniranja stilova važno je kombinirati i teksture. Usudite se staviti kožnu fotelju iako vam je trosjed od baršuna. Kombiniranje tekstura ima veliki utjecaj u eklektici.

-5- Ne zaboravite na osobni dodir

Cijela poanta eklektike je ostaviti osobni dodir u svome domu. Birajte samo one stvari koje vam se sviđaju i koje reflektiraju vaš pogled na svijet.