23. travnja 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

Odlični božićni ukrasi IKEA

Odlični božićni ukrasi IKEA
Bez obzira da li se odlučili za dekoriranje cijeloga stana, jedne prostorije ili samo kutka, ispod ćete...

Odlični božićni ukrasi IKEA

Bez obzira da li se odlučili za dekoriranje cijeloga stana, jedne prostorije ili samo kutka, ispod ćete pronaći odlične ideje kako božićnim ukrasima dekorirati stan.

I ove sezone Ikea je predstavila odlične božićne ukrase koji obuhvaćaju različite segmente dekoriranja, od unutarnje i vanjske rasvjete do ukrasa, posuđa, tekstila, te različitih dekorativnih elemenata. Nordijski štih se provlači kroz većinu kolekcije, što upravo dočarava zimu i čini dojam posebnim.

Ukrašavanje bora, ali i ostalih elemenata u stanu kao i prostorija, izbor je na vama. Moderno uređenje nema ograničenja, možete dodati samo okićeni bor u stan, kao i urediti sve prostorije u blagdanskom stilu.

Ikea božićni ukrasi obuhvaćaju široku paletu lampica koje su neizostavni dio blagdanskog uređenja. Bez obzira da li se odlučili za lampice na boru, u dekorativnoj zdjeli, da li ukrašavali zid ili stol, blještavilo blagdanskih svjećica učinit će ugođaj posebnim. Zvijezde ili lanci sa ukrasnim svijetlećim kuglama ili zvijezdama, izbor će ovisiti o prostoru, ali možete ih i kombinirati. Vjerojatno već znate da se za blagdane s rasvjetom teško može pretjerati.

Posebna kolekcija kuglica inspirirale su životinje skandinavske šume lisica, zec i jelen. S njima će posebno biti oduševljena djeca, ali i odrasle.

Uz to kolekcija obuhvaća zlatne kuglice, kao i pomalo retro staklene kuglice s bijelim ukrasima po njima. Za one koji žele odmak od od zlatne, crvene i zelene tu su kombinacije kuglica bijele, srebrne i plave boje. Kuglice možete birati prema ostatku planiranog uređenja, no izbor pokriva i hladne i tople boje, budući da općenito ove sezone su naglašena oba trenda.

Ukrasi za bor osim nezaobilaznih kuglica obuhvaćaju i borove, nanizane na lancu ili samostalno, te u kombinaciji gdje su klasične kuglice u izvedenici bora.

Kombinirajte klasične blagdanske boje, zlatnu, crvenu i zelenu, s njima ni ove sezone ne možete pogriješiti. I dok su se jedno vrijeme boje odmicale od klasike, ona je ponovno hit. Prije nekoliko sezona ove boje su bile za one koji žele ići na sigurno, no ove sezone su one jedan od glavnih trendova. Pokušajte s kombinacijom modernog i tradicionalnog, te ćete ove sezone lako doći do neodoljivog stila.

Uz ove dekoracije posebno su ove sezone popularne snježne kugle, snijeg u njima je ono što je posebno i svima zajedničko, te stvaraju poseban zimski ugođaj.

Svijećnjaci, svijeće, božićna zvijezda, mašne… sve su to dodatni dekori koje možete rasporediti po stanu za potpuni blagdanski ugođaj.

Ako želite da se ugođaj nastavi i u kuhinji i blagovaonici tada u zimskom i blagdanskom stilu potražite čaše, tanjure i stolnjake.

Moderne boje su s jedne strane tople, podsjećaju na ugođaj topline u domu, plamen vatre i odsjaj koji ona daje. Za tu kombinaciju birajte žutu, zelenu, crvenu…

Ukoliko ste se odlučili za drugu paletu boja tada možete uzeti u obzir plavu, bijelu i srebrnu. Inspiracija neka vam bude zima, i sve ono što se veže uz snijeg, pahuljice i hladne noći.

Iako ova kombinacija uključuje hladne boja, ona neće unijeti hladnoću u dom nego vedrinu, svježinu i sjaj. Hladne boje podsjećaju na zimu, ali istovremeno stvaraju ugođaj sjaja ukoliko im dodate i malo blještavila.

Prirodne boj i ukrasi od eko materijala su također ove sezone veliki trend. Oni su rustikalni, nostalgični, ali istovremeno moderni te se mogu odlično uklopiti i u najmodernije domove.

Uključite maštu, opustite se i prepustite, kod ukrašavanje je bitno zabaviti se, ali i osjećati ugodno u onome što ste napravili. Prilagodite ukrase svome stilu i osobnosti. Kada je blagdansko dekoriranje u pitanju ne može biti previše, ali ni premalo ukrasa.

Pročitajte i:

Božićni kolači