27. travnja 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

Osvježenje za vaš vrt – unesite boje i udobnost s novim jastucima za vrtni namještaj!

Uz nekoliko pažljivo odabranih detalja pretvorite svoj vrt ili terasu u oazu mira i uživanja.

Uz nekoliko pažljivo odabranih detalja pretvorite svoj vrt ili terasu u oazu mira i uživanja.

Osvježenje za vaš vrt – unesite boje i udobnost s novim jastucima za vrtni namještaj!

Kada dođu ljetni dani naša najdraža prostorija najčešće više nema krov. Bez klime unutar stana ili kuće nepodnošljivo nam je vruće, kad je pak upalimo, moramo zatvoriti prozore i postaje zagušljivo. Najljepše trenutke počinjemo provoditi u vrtu, na balkonu ili na terasi. Naravno da stoga odlučujemo svoju ljubav za uređenjem interijera proširiti i na njih.

Tijekom zime vrt povremeno znamo zanemariti pa nam se čini da će njegovo uređenje oduzeti puno vremena, odgađamo to i kavu umjesto u svojoj oazi pijemo u obližnjem kafiću. Prava greška, uz samo par preinaka moguće je lako dobiti savršen efekt. Zaista, lakše je nego što se čini, a elegantni, udobni i praktični jastuci za vrtni namještaj bit će vaš idealan saveznik.

Ključna stvar – odabir boja

Pravi izbor boja uvijek je važna stvar. Prilikom njihova odabira, razmislite u koju kategoriju spada vaš vrt ili terasa. S jedne strane, moguće je da ste svom vrtu tek dodali dašak zelenila – malu palmu ili stablo masline. Kako bi postigli još snažniji dojam divljine odaberite boje koje se inače mogu naći u prirodi – zelenu i plavu. Ipak, ne zaboravite ni sivu koja kao da prikuplja ton onih ostalih čega su najbolji primjer stijene na plažama. Drugi pak pažljivo njeguju svoje biljke, skupljaju nove, presađuju stare. Do ljeta, njihov otvoreni prostor postaje prava džungla. Kako biste postigli savršeni efekt i dodatno istaknuli svoj trud možete je upotpuniti žutom, ako ste fan snažnijeg kolorita ili bijelom ako pokušavate prostoru dati onaj istinski zen trenutak.

Svakako, jedna od stvari u koju je tada pametno uložiti su jastuci za vrtne stolice. Ne samo da dominiraju prostorom zbog čega će odabrana boja biti još uočljivija nego su i praktični. Za razliku od vrtnog namještaja koji birate jednom u 10 godina, njih ćete moći mijenjati i nadopunjavati ovisno o svom raspoloženju u narednim sezonama. Jednostavni su za održavanje, a jednom kada prođe ljeto na što se još uvijek ne moramo podsjećati, lako ćemo ih spremiti u ormar gdje će čekati nove sunčane dane.

Mali vrtni ured ili “after work” oaza

U posljednje vrijeme mnogi od nas rade od kuće. Ne postoji niti jedan razlog zašto se vaš home office tijekom ljeta ne bi pretvorio u garden office. Naravno, netko će postaviti pitanje udobnosti, ali tu nam opet mogu pomoći udobne vrtne garniture i savršeni mekani jastuci za vrtne stolice. Tko uspije u tom cilju, da svoj ured prebaci na balkon, terasu ili vrt, godišnji neće biti ni potreban ili još bolje – trajati će duga tri mjeseca.

Nakon radnog dana, sprema se laptop u kuću, ili se naprosto kući vraća. Ljeto je, dani su dugi, sunčani i vedri, a noći tople. Umjesto da se zabijamo na kauč, najbolje je sjesti u mir ljetne večeri, popiti omiljeni voćni sok ili čašu vina. U društvu prijatelja ili sami, svakako nam je važna udobnost. Čak i potpuno stara klupa ili ležaljka postat će vaša najbolja nova prijateljica ako je obogatite udobnim jastucima s kojima je moguće razviti gotovo romantičan odnos. Nikome se nećete više radovati baciti u naručje.

Sponzorirana objava