27. travnja 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

Kupovanje namještaja na Crni petak

Namještaj je skupa investicija i nešto je što se radi planirano i ciljano. Naravno bez obzira želite li promijeniti samo komad namještaja ili osvježiti cijeli životni prostor, želite pronaći najbolje ponude i proći što povoljnije.

Kupovanje namještaja na Crni petak

Namještaj je skupa investicija i nešto je što se radi planirano i ciljano. Naravno bez obzira želite li promijeniti samo komad namještaja ili osvježiti cijeli životni prostor, želite pronaći najbolje ponude i proći što povoljnije. Možda vam pada na pamet ideja Crnog petka i nadate se da biste tada mogli proći jeftinije. I dok shopping božićnih poklona ili nekih tehnoloških sitnica može biti jako isplativ na Crni petak, pitanje je koliko se isplati kupovati namještaj tada. Kada je u pitanju namještaj velika je vjerojatnost da na Crni petak nećete dobiti najpovoljniju cijenu gledajući jednogodišnje razdoblje, ali ako ne želite čekati ili želite kupiti namještaj s koliko toliko popusta tada je kupovanje namještaja na Crni petak realna opcija. Namještaj se na najvećim popustima može kupiti kada neka kolekcija izlazi iz asortimana pa ako želite najpovoljniji namještaj to su ponude koje trebate gledati. Također, različiti tipovi namještaja se nalaze na popustu u različito doba godine, tako je vrtni namještaj najisplativije kupovati na kraju sezone.

Studeni je mjesec kada vjerojatno razmišljate o kupovini božićnih dekora za ukrašavanje doma, ali Crni petak nije ni najbolja opcija za kupovanje božićnih ukrasa. Najbolje doba godine za kupovanje božićnih ukrasa i dekora je zapravo kraj prosinca i siječanj, kada te proizvode trgovci povlače sa svojih polica i rasprodaju.

Budući da je namještaj vrlo skupa investicija na koju otpada veliki postotak kućnog budžeta, bez obzira tražite li novu sofu za dnevnu sobu ili smatrate kako je vrijeme da povećate udobnost spavanja i kupite novi madrac, naravno da želite pronaći najbolje ponude kad god kupujete. Ako pomislili biste da to znači Crni petak, te da na ovaj dan možete pronaći najbolje ponude, trebate uzeti u obzir kako s namještajem nerijetko to nije slučaj, te da ne vrijede za sve proizvode ista pravila. Iako Crni petak uključuje rasprodaje gotovo svega, popusti na namještaj i madrace neće uvijek biti najbolji u godini. S druge strane neke dekorativne sitnice ili posteljinu možete kupiti po odličnim cijenama u ovo doba godine. Ipak, kupovinom na crni petak koliko toliko ćete se osigurati da niste preplatili neki proizvod, jer ćete ga kupiti bar po kolikoj toliko akciji ili na popustu. Kao što je već spomenuto i različite vrste namještaja mogu imati popuste u različito doba godine. Ako tražite vanjski namještaj, najbolje je da ga kupite tijekom kasnog ljeta ili rane jeseni kada trgovci počnu raspremati svoje sezonske zalihe. Znači li to da tijekom Crnog petka trebate zanemariti namještaj ? Ne nužno, ali imajte na umu i ostavite rezervnu opciju da možda nemate širok raspon ponuda za kupnju i možda nećete pronaći popuste na točno one proizvode koje želite, te ako su vam neophodni da postoji mogućnost da ćete ih morati platiti po punoj cijeni. Provjerite i opcije plaćanja u trgovini i opcije povrata. Odnosno da naručite online ono što vam treba dok je na popustu, a preuzmete neki drugi dan u trgovini kada je mana gužva i kada vi imate više vremena. Posebnost namještaja je i u tome, što je mala mogućnost usporedbe cijena, jer ćete vrlo rijetko u različitim trgovinama pronaći dvije jednake garniture ili komada namještaja, što uspoređivanje cijena čini gotovo nemogućim. Možete pronaći sličan proizvod, ali koji se može po sastavu i kvaliteti razlikovati jako puno. Zbog toga za namještaj vrijedi pravilo da kupujete ono što odgovara vašem osobnom ukusu, preferencijama, ali i financijskim mogućnostima, te da su osobne mogućnosti važnija stavka od veličine popusta.

Vezano: