20. svibnja 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

Boje u kupaonici

Kakva je vaša ideja svršene kupaonice? Nešto jednostavno, svježe, luksuzno, nešto starinsko ili potpuno moderno?

UREĐENJE DOMA – Boje u kupaonici

Kakva je vaša ideja savršene kupaonice? Nešto jednostavno, svježe, luksuzno, nešto starinsko ili potpuno moderno?

Ovisno o tome što zamišljate, tj. što želite, naravno u kombinaciji s onim koliko prostora imate i što si možete priuštiti definirajte stil, a potom i osnovnu boju cijele kupaonice.

Većina ljudi kupaonice doživljava kao prostor za odmor i relaksaciju stoga se preporučuju opuštajuće boje poput plave i zelene (koje podsjećaju na more), te blage i tople, pomalo neutralne nijanse boja (zemljane nijanse). Ovakve boje povećavaju osjećaj topline u kupatilu.

Neki prijedlozi za kombiniranje morski plave i zelene su s bijelom, dok su drugi skloniji prijedlogu bež i smeđih nijansi.

„Ženstvenost“ kupatilu dat ćete ako se odlučite za boju breskve ili ružičaste nijanse, a svjež izgled dobit ćete limun žutom.

Boja lavande je dobar izbor za sve koji često koriste eterična ulja, mirisne kupke i svijeće u kupaonici. Kombinacija boje lavande i krem boje je jedan od novijih trendova.

Osim njega trend su i kombiniranje neutralnih boja s crvenom.

Ako želite spa ugođaj orjenitrajte se na bijelu boju (bijeli zidovi i pod, bijeli fiksni elementi, pa čak i bijeli ručnici) koju ćete dopuniti s nekom krem bojom, toplim žutim ili zlatnim tonovima, ili čak s malo zelene.

Za one koji žele malo ekstravagantniji look su kombinacije crne i bijele boje. A za starinski luksuz preporučuju se upotreba kamena, kupaonskih elemenata obloženih kamenom i kamenih nijansi.

Emmezeta
Emmezeta
Ikea
Ikea
Lesnina
Lesnina
Lesnina
Lesnina