28. ožujka 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

Kako iskoristiti prostor u malom stanu

Život u malom stanu ima svoje izazove...

Kako iskoristiti prostor u malom stan

Život u malom stanu ima svoje probleme, ali to ne znači da mali stan ne može biti udoban dom. Sposobnost da isti komad namještaja iskoristite za više namjena, bude ugodan oku i udoban, cilj je kojem teže vlasnici malih stanova.  Kako ga ostvariti?

– Neka vam prostor bude multifunkcionalan. Blagovaonski stol trebao bi vam služiti i kao radni stol za laptop kada ne jedete, a i kao radna površina kada se bavite hobijima. Kauč u dnevnom boravku možete iskoristiti za spavanje, a dnevni boravak pretvoriti tijekom noći u spavaću sobu.

BoConcept

– Koristite skrivena skladišta. Skriveni prostor ispod kreveta može postati skladište za izvansezonsku odjeću i sl.

– Koristite svjetlost i svijetle boje. Da bi se vaš stan doimao većim postavite više lampi. Izbjegavajte korištenje previše boja. Kroz cijeli stan neka vam se provlače slične boje, tako ćete dobiti dojam jedne velike cjeline, ali i odvojenih funkcionalnih prostorija.

– Kupujte lijep namještaj. To što živite u malom stanu ne znači da i stil treba biti minimalan. Dobra stvar toga što imate malen stan je to što vam ne treba previše namještaja, pa one komade koje trebate kupite lijepe. Nemojte zaboraviti ni zidove. Ukrasite ih umjetničkim djelima i bojama.

– Riješite se svega što ne koristite često i gotovo svakodnevno, jer tako ćete osloboditi prostora za ono što vam je nužno.