Savjeti za uređenje potkrovlja

      Nema komentara na Savjeti za uređenje potkrovlja

Oglas

Savjeti za uređenje potkrovlja

Obično potkrovlja imaju lošu reputaciju, te im se pripisuje loša izolacija, loše osvjetljenje, skučenost i mnogo drugih negativnih epiteta, međutim pravilnim uređenje potkrovlje možete potpuno transformirati i pretvoriti u vrlo moderan i ugodan prostora za boravak.

Što je najvažnije kod uređenja potkrovlja?

-1- Neka boje budu svijetle

Tamne boje čine da se prostor doima još manje, pa su bijela, žuta, bež, svijetlo siva, svijetlo plava i svijetlo zelena boje odlične za uređenje potkrovlja.

2- Neka strop također bude svijetao

 

Izbjegavajte drvene stropne obloge kod uređenja potkrovlja. Iako se to može činiti efektno na slikama, većina prosječnih ljudi nema toliko veliko potkrovlje u kojem bi drvene obloge na stropu izgledale dobro. Ako želite efekt drvenog stropa, obojite tek neke grede u tamniju boju, a ostatak ostavite svijetao.

-3- Dodajte teksturu

Budući da jednobojni svijetli zidovi mogu biti dosadni, zidnim naljepnicama i primjerice led rasvjetom možete dati bogatiji izagled svome potkrovlju.

-4- Namještaj svedite na minimum

Budući da su mnoga potkrovlja vrlo mali prostori kod uređenja planirajte što manje namještaja. Važno je da ne zatrpate prostorije namještajem, jer će se doimati skučeno. Također pokušajte smanjiti veličinu namještaja pa odaberite krevet veličine 140×200 umjesto 200×200 i slično.

-5- Uskladite boju namještaja

Kod uređenja potkrovlja jako je bitno da bude u što manje boja, te da su one što usklađenije. Neki će reći da je ovakvo uređenje dosadno, ali ono će dati profinjenost vašem potkrovlju. Važno je da birate kvalitetne tkanine i kvalitetne komade.

-6- Prozori su bitni

Veličina prozora je jako bitna kod uređenja potkrovlja, a ukoliko su oni manji važno je dodati dodatno osvjetljenje. Osim stropnog osvjetljenja, koristite i zidne lampe. Zavjese na prozorima neka budu jako prozračne i lagane.

Odgovori

*