Sporo kuhalo ( Slow Cooker ) – prednosti, nedostatci i najbolji brandovi

Oglas

Sporo kuhalo ( Slow Cooker ) – prednosti, nedostatci i najbolji brandovi

Sporo kuhalo (Slow Cooker) je mnogima neizostavno kuhinjsko pomagalo. Za razliku od ekspres lonca koji pomaže hranu spremiti brže, sporo kuhalo je potpuno suprotno, treba mu duže od uobičajenog kuhanja da biste spremili ručak.

Sporo kuhalo ( Slow Cooker ) – prednosti kuhanja u sporom kuhalu

U čemu je prednost sporog kuhala?

– U tome što možete pripremiti namirnice i odraditi pripremu za obrok, uključiti sporo kuhalo, a obrok će biti gotov za 4, 6 ili 8 sati po vašem izboru.
Ovo omogućuje fleksibilnost, obrok se može pripremiti kada vam odgovara, i bit će gotov kada vam odgovara. Ne morate kompletnu pripremu i kuhanje obroka ostaviti npr. poslije posla, kada ste u gužvi i tek došli doma, nego pripremu možete napraviti ranije, a da obrok bude gotov kada se vratite kući ili ako radite od kuće kada ste gotovi s poslom.

Pripremite namirnice i obradite, te nakon toga ubacite u sporo kuhalo koje će odraditi ostalo.
Mnoga spora kuhala imaju i druge opcije, no, ako želite samo sporo kuhalo, ne trebate tražiti mutipraktik nego proizvod koji će vam služiti prvenstveno kao sporo kuhalo.

– Štedi vrijeme – sastojke za obrok stavite u sporo kuhalo, i više nemate razmišljanja niti nadgledanja kuhanja. Sve ostalo odradit će sporo kuhalo za vas.

– Možete jesti zdravije – prednost sporog kuhala je što ne morate umorni i gladni kada dođete s posla pripremati obrok, nego pripremu odradite ranije.

– Štedi novac – jeftinije je pripremiti obrok od klasičnih namirnica nego polugotovih i bržih ukoliko sve radite u zadnji tren.

Sporo kuhalo ( Slow Cooker ) – nedostatci kuhanja u sporom kuhalu

– Sporo kuhalo je zatvorena/poklopljena posuda te se voda kondenzira unutra i nije prikladan za kuhanje namirnica koje želite da budu hrskave nego variva, juhe, gulaše i slično.

– Ne možete ga koristiti za svaki recept, nego ipak recepte trebate prilagoditi kuhanju u sporom kuhalu.

– Obrok morate planirati unaprijed, prije posla, prije odlaska ili jednostavno ujutro kako biste popodne imali obrok.

Sporo kuhalo ( Slow Cooker ) – Neki od najboljih brandova

Crock-Pot Slow-Cooker

VonShef Slow-Cooker

Klarstein Slow Cooker

Russell Hobbs Slow Cooker

Pročitajte i:

Recepti Sporo kuhalo – Slow Cooker

Juneći gulaš u sporom kuhalu – Slow Cooker

Gulaš s krumpirom i graškom u sporom kuhalu – Slow Cooker

Odgovori

*