20. svibnja 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

Najbolje boje za dječje sobe

Dječje sobe odličan su prostor za poigravanje bojama i umjetničko izražavanje...

Najbolje boje za dječje sobe

Dječje sobe odličan su prostor za poigravanje bojama i umjetničko izražavanje.  Djeca vole vedre i jedinstveno obojene sobe jer one reflektiraju dječju razigranu prirodu.

Jednolična boja zidova u dječjoj sobi je pogreška. U dječjoj sobi djeca bi se trebala moći održati budnima za igru, a ipak biti dovoljno opuštenima za noćni san.

Ukoliko se pri bojenju dječje sobe ne želite odreći neutralnih boja poput bijele i bež, razmislite o veselim zidnim naljepnicama koje će dekorirati dječju sobu.

boje-u-djecjoj-sobi-1

Također ne zaboravite uzeti u obzir želje svoga djeteta. Pri dekoriranju ga pitajte za mišljenje. Neka soba reflektira dječju osobnost. Dijete bi vam trebalo pomoći odabrati boje zidova za prostor u kojem će ono najčešće boraviti.

Ružičasta je boja koja prva ljudima pada na pamet kada imaju djevojčice. Ali ne žele sve djevojčice ružičasto. Konzultirajte se sa svojim djetetom pri izboru. Također razmišljajte unaprijed. Možda se vaša djevojčica sada želi osjećati poput princeze, ali hoće li imati iste želje i s nekoliko godina više. Ako djevojčica inzistira na ružičastoj razmislite o ružičastim detaljima, poput naljepnica, posteljine, zavjesa, tepiha i drugih dekoracija koje će biti jednostavnije zamijeniti kada se djevojčica predomisli.

Boje za dječju sobu

Zelena i plava odlično funkcioniraju za dječake, ali su dobar izbor i za sobe za djevojčice jer djeluju opuštajuće. Zelena će se odlično slagati sa žutim ili narančastim detaljima, a bijeli detalji će umiriti plavu boju, pa su takve sobe prikladne za manju djecu kojima ne treba previše stimulacije.

Boje za dječju sobu

Za sobe u kojima će bebe spavati prikladnije su pastelne boje poput boje smeđe, marelice, plavo zelene i žute.

Boje za dječju sobu

Narančasta boja je odlična boja za dječje sobe za djecu koja su starija, ali nisu još uvijek tinejdžeri. Narančasta je zabavna, te odlično funkcionira i za dječake i djevojčice. Crne i sive dekoracije pomoći će da narančasta ne bude previše kričava, te će je umiriti.

Boje za dječju sobu

Žuta boja je također odlična boja za dječje sobe, ako ne želite spolno definirati sobu. To je boja koja dolazi u raznoraznim nijansama, pa ovisno o osobnosti vašeg djeteta za njegovu sobu možete odabrati nježnije žute ili vibrantnu žutu.

Boje za dječju sobu

Mnogi roditelji odlučuju se za bijelu boju dječje sobe kako boja ne bi odvraćala pozornost, te kako bi djelovala neutralno na dijete. Problem s bijelom je što se brzo prlja, ali prednost bijele boje je to što vizualno povećava prostor, pa je odličan odabir za male dječje sobe. U bijelu dječju sobu dodajte neke detalje u vedrijim bojama.

Boje za dječju sobu

Tinejdžeri će poželjeti dosta tamne i crne sobe, ali neke prostorije jednostavno ne podnose tamne boje, posebno ako su malene. Ako dijete ipak inzistira na crnoj boji, obojite jedan zid, a namještaj birajte od bijelog visokog sjaja, jer to će pomoći da se neutralizira učinak crne boje.

Boje za dječju sobu