Što trebate znati prije nego što se upustite u preuređenje doma

Oglas

Što trebate znati prije nego što se upustite u preuređenje doma

Preuređenje doma uvijek je dobar ideja. Vaš dom dobit će novi sjaj, a vi ćete u njemu uživati još više. Ipak, prije nego što započnete s preuređenjem informirajte se o ovim stvarima.

-1- Uvijek je dobro imati plan i znati što želite postići. To ne znači da morate baš svaki sitni detaljčić znati unaprijed, ali iza svakog uspješnog projekta je dobar plan i strategija.

-2- Trebali biste mnogo istraživati. S preuređenjem se ne biste trebali zalijetati. Prođite kroz kataloge, časopise, informirajte se o trendovima.

-3- Razmislite o osvjetljenju. Osvjetljenje je najvažnija stvar u svakom domu. Kakav ugođaj želite kreirati? Hoćete li postavljati zavjese? Kako ćete se zaštiti od pogleda iz susjednih zgrada?

-4- Ne zaboravite na slobodni prostor. U svakom domu trebalo bi biti dovoljno slobodnog prostora za dnevne aktivnosti. Nemojte da vam dom izgleda kao natrpani salon namještaja. Uzmite u obzir prirodni protok. Od ulaznih vrata, do zadnjeg zida kretanje bi trebalo biti slobodno i prirodno.

-5- Cvijeće i biljke dat će ugodniju atmosferu svakoj sobi. Cvijeće možete iskoristiti i za popunjavanje praznih kutova ili naglašavanje nekih dijelova prostorije ili komada namještaja.

Odgovori

*