30 odličnih IKEA ideja za uređenje stana

30 odličnih IKEA ideja za uređenje stana

IKEA je odlična destinacija za sve one koji planiraju uređenje stana u skorijoj budućnosti. Po pristupačnim cijenama možete pronaći gotovo sve što vašem domu treba, od najkrupnijih komada, do sitnih dekorativnih detalja.

No, prije nego što pogledamo prekrasne slike iz Ikeae slijede neki savjeti koji vrijede za sve koji uređuju ili renoviraju svoj stan, ali posebno su namijenjeni onima koji po prvi puta uređuju vlastiti stan.

Ako ste do sada živjeli s roditeljima, u unajmljenom stanu ili u studentskoj sobi vjerojatno niste puno razmišljali o uređenju stana, pa su vam i osnovni savjeti vezani za uređenje stana vrlo korisni.

Kod uređenja stana, najvažnije je odabrati tematsku boju, jer će se sve kasnije nadovezivati na nju. Nemojte se bojati odabrati živahne boje. Iako možemo vidjeti kako se najviše predstavljaju stanovi u bijeloj, bež, crnoj i sivoj boji, to ne znači da su oni i najljepši. Takve boje su kod uređenja stana najčešće jer se s njima može najmanje pogriješiti.

Razmislite što želite. Želite li minimalistički uređen stan ili stan koji odgovara vašim zahtjevima. Ako se odlučite za prvu opciju kod uređenja stana vodite računa da nećete moći staviti u stan sve što vam se sviđa, te da ćete se puno toga morati odreći. S druge strane ako se odlučite za pune police i mnogo osobnih stvari pomirite se s činjenicom da će vam stan uvijek izgledati pomalo neuredno.

Napravite plan stana na papiru ili slikajte svoj stan bez namještaja kako biste lakše vizualizirali. To će vam omogućiti da kod uređenja stana razmišljate izvan okvira postojećeg rasporeda namještaja.

Pretvorite ono što vam smeta u vašu prednost. Mnogi stanovi dolaze s nekim stvarima koje se ne mogu mijenjati ili ih je preskupo mijenjati (pod, pregrade, stupovi), ali umjesto da kukate zbog takvih stvari pronađite način kako da ih istaknete i pretvorite u atrakciju.

Pažljivo odaberite zavjese. Ništa ne dodaje luksuz stanu poput pažljivo odabranih zavjesa i tepiha. Tepisi su umjetnički rad na podu. Tepisi također pomažu odrediti područja višenamjenskih prostorija.

Prostorije ne trebate međusobno usklađivati, ako nisu povezane otvorenim vratima, ali možete ako želite.

Mali detalji kod uređenja stanova čine veliku razliku, ali izbjegavajte mnogo malih detalja jer oni ne čine dobar ukus nego gomilu.

Razmišljajte i održavanju. U vašem stanu će se i živjeti. Uvijek imajte to na umu. Prilagodite stan sebi, kako ne biste postali žrtva čišćenja.

Uređenje stana ideje

Uređenje stana ideje Uređenje stana ideje Uređenje stana ideje Uređenje stana ideje ideje za uređenje stana_6 ideje za uređenje stana_7 ideje za uređenje stana_8 ideje za uređenje stana_9 ideje za uređenje stana_10 ideje za uređenje stana_11 ideje za uređenje stana_12 ideje za uređenje stana_13 ideje za uređenje stana_14 ideje za uređenje stana_15 ideje za uređenje stana_16 ideje za uređenje stana_17 ideje za uređenje stana_18 Uređenje stana ideje Uređenje stana ideje Uređenje stana ideje Uređenje stana ideje Uređenje stana ideje Uređenje stana ideje ideje za uređenje stana_25 ideje za uređenje stana_26 ideje za uređenje stana_27 ideje za uređenje stana_28 ideje za uređenje stana_29 ideje za uređenje stana_30


Komentari

Odgovori

*