Novi trendovi boja kod uređenja doma

      Nema komentara na Novi trendovi boja kod uređenja doma

Oglas

 

Izbor boja kod uređenja doma definitivno spada među najvažnije odluke.

Trendovi boja kod uređenja doma koje se udaljavaju od dosadnih i neprimjetnih prema izraženim, smionim i jakim bojama nastavlja se i dalje. Prošlo je vrijeme bijelih i svijetlih zidova, a za 2007/08. predlažu se cigla-crvena boja, boja kave i svijetlo zelena. Slično je i s plavom, tamnijom zelenom, ljubičastom, ali i ružičastom koje će i dalje biti in, u svojoj briljant, ali i malo suptilnijoj nijansi.

Zelena je novi prijedlog osnovne i dominantne boje. Ona podsjeća na prirodu i svježinu, a u stilu je sve prisutnijeg eko trenda. Srednji tonovi zelene mogu se koristiti samostalno ili kombinirati s plavo-zelenom, odnosno morski plavom što će još više donijeti svježine i prirode u vaš dom. Bež boja, boja pijeska i tople nijanse smeđe zaokružit će dojam prirode i topline u domu. Ove kombinacije boja su prigodne za sve prostorije doma, a pogotovo za uređenje kupaonice, ali i dnevnog boravka.

Za one koji žele nešto ugodno i jednostavno za uređenje doma, preporučuju se tople boje. Dosta materijala, vezova, ručno rađenih tradicionalnih elemenata prijedlog su za one koji žele osjetiti domaću atmosferu. To će stvoriti toplinu u domu, ali i osjećaj sigurnosti i stabilnosti.

Koristeći krem boje, boju crvenog vina, brusnice, toplu smeđu i narančastu, stvorit ćete potpuni osjećaj topline doma. Ili kombinirajte s dubokim tonovima plave. Ovo je idealan izbor za kuhinju ili blagovaonicu.

U 2008. se očekuje ponovno veliki rast popularnosti crno bijelih elegantnih kombinacija s mnogo kristala, svjetla, ukrasnih premeta, ogledala i skupocjenih tkanina. Metali i sjajni predmeti sastavni su dio izbora ove kombinacije boja. Crno – bijelo, njihov dramatičan, ali i sofisticirani izgled prijedlog su za glamuroznije prostore, eventualno spavaća soba ili dnevni boravak.

Odgovori

*