26. travnja 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

Novi trendovi boja kod uređenja doma

Izbor boja kod uređenja doma definitivno spada među najvažnije odluke.

Novi trendovi boja kod uređenja doma

Izbor boja kod uređenja doma definitivno spada među najvažnije odluke. Boje za uređenje doma treba birati prema osobnim preferencijama, no uvijek je zanimljivo pratiti koje su boje popularne, te u njima možete potražiti inspiraciju ili dodati detalje u tim bojama ako želite modernizirati dom.

Trendovi boja kod uređenja doma se udaljavaju od neprimjetnih prema izraženim. Prolazi vrijeme bijelih zidova te su sve češće zidovi u bojama, predlažu se cigla-crvena boja, boja kave, zelena i plava.

Zelena je novi prijedlog osnovne i dominantne boje. Zelenu možete koristiti u svim nijansama, u blijedim, s primjesom sive i zelene, ali i kao tamniju verziju. Ona podsjeća na prirodu i svježinu, a u stilu je sve prisutnijeg eko trenda. Srednji tonovi zelene mogu se koristiti samostalno ili kombinirati s plavo-zelenom, odnosno morski plavom što će još više donijeti svježine i prirode u vaš dom. Bež boja, boja pijeska i tople nijanse smeđe zaokružit će dojam prirode i topline u domu. Ove kombinacije boja su prigodne za sve prostorije doma, a pogotovo za uređenje kupaonice, ali i dnevnog boravka.

Tamno crvena je boja za vas ako želite prostor s jakim bojama. Ako ste se ipak odlučili za neke neutralnije da dominiraju prostorom tada ovo može biti vaš izbor za detalje.
Moderne su i nijanse žute koje će dati toplinu vašem domu, u spektru od svijetlo žute do žutozelene te prema narančastim nijansama, kao i plava boja od svijetlo plave, morsko plave do tamno plave boje.

Za one koji žele nešto ugodno i jednostavno za uređenje doma, preporučuju se tople boje. Jedna od najpopularnijih ove godine je spektar između bež i smeđe, u svim nijansama između. Dosta materijala, vezova, ručno rađenih tradicionalnih elemenata prijedlog su za one koji žele osjetiti domaću atmosferu. To će stvoriti toplinu u domu, ali i osjećaj sigurnosti i stabilnosti.

Koristeći krem boje, boju crvenog vina, brusnice, toplu smeđu i narančastu, stvorit ćete potpuni osjećaj topline doma. Ili kombinirajte s dubokim tonovima plave. Ovo je idealan izbor za kuhinju ili blagovaonicu.

Novi trendovi boja kod uređenja doma Novi trendovi boja kod uređenja doma Novi trendovi boja kod uređenja doma Novi trendovi boja kod uređenja doma Novi trendovi boja kod uređenja doma Novi trendovi boja kod uređenja doma

IKEA
Novi trendovi boja kod uređenja doma
IKEA

Vezano:

Osnove usklađivanja boja kod uređenja doma