19. travnja 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

Kako urediti malu kupaonicu?

Kada uređujete malu kupaonicu važno je da pažljivo izaberete boju zidova....

Kako urediti malu kupaonicu?

Pažljivo birajte boju

Kada uređujete malu kupaonicu važno je da pažljivo izaberete boju zidova. Osnovno pravilo je da tamne boje čine da se prostor doima manjim, svijetle boje većim. Pa ako imate malu kupaonicu oličite je u neku svijetlu pastelnu ili bijelu boju.

Dodajte svjetla

Birajte bijelo ili žuto svjetlo. Bijelo će učiniti da se mala kupaonica doima prostranijom, a žuto dati ugodan efekt.

Ogledala

Ogledala nisu samo za gledanje, ona će vizualno povećati vašu kupaonicu. Ako je moguće prekrijte jedan cijeli zid ogledalom.

Što je na podu

Podignite stvari s poda. Što je vaš pod vidljiviji to će prostranije kupaonica izgledati.

Police

Kako biste uštedjeli na prostoru  police su dobra ideja za kupaonicu. One mogu biti staklene ili od nekog drugog materijala ovisno o uređenju kupaonice. Kutovi u kupaonicama obično ostaju neiskorišteni pa bi bilo dobro kupiti viseću kutnu policu. Ormarić s ogledalom iznad umivaonika, također je neizostavan kod uređenja malih kupaonica.

Izbjegavajte nepotrebne stvari

Ako u maloj kupaonici držite puno sitnica ona će izgledati još manje. Ako npr. volite umjetnost radije stavite jednu veliku sliku, nego nekoliko malih. Što jednostavnije, to bolje.

Maknite vizualne prepreke

Bilo kakva vizualna prepreka dodatno smanjuje kupaonicu. Ako imate vrata na tušu, trebala bi biti prozirna, a najbolje rješenje je zastor koji ćete moći povući nakon tuširanja.

Umjetno stvorite prozračnost

U kupaonicama bez prozora lijepo izgledaju zidovi s tapetama koji ostavljaju dojam prozračnosti ili slike, koje stvaraju iluziju prozora.