16. travnja 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

Boje u uređenju doma koje prostor čine starijim

Određene nijanse boja zidova daju dojam da je uređenje doma starije nego što je jest.

Boje u uređenju doma koje prostor čine starijim

Boje u uređenju doma koje prostor čine starijim

Određene nijanse boja zidova daju dojam da je uređenje doma starije nego što je jest. Korištenje ovih boja u novogradnji može dati dojam topline dok u ostalim slučajevima i prilikom preuređenje može dovesti do toga da vam nakon preuređenja prostor i dalje izgleda starije nego što jeste.

Osim izbora boja vodite računa i o osvjetljenju. Ukoliko je osvjetljenje prostorija slabo može dojam biti kao da je uređenje doma starije nego što jeste.

Siva boja zidova

Svijetlo sivi zidovi mogu dobro izgledati ukoliko se zaista dobro usklade s ostatkom uređenja to jeste s namještajem. No, često mogu izgledati samo kao da su posivili s godinama.

Bež boja zidova
Vrlo sličan dojam kao kod sive boje. Iako se ponekad može činiti da je svijetlo siva i bež dobra zamjena za bijele zidove, te dobar izbor za one koji ne žele jake boje, a ipak žele zidove u boji. Ipak s ovim bojama budite oprezni i pažljivo birajte tonalitet kako zidovi ne bi izgledali kao da su dobili boju s vremenom a ne s namjerom.

Žuta boja zidova
Možda upravo iz razloga jer su jedno vrijeme bili jako popularni te mnoge podsjećaju na to razdoblje, čak i ako ste svježe obojili zidove žuta boja će djelovati kao da je niste promijenili od kad je ta boja bila apsolutni hit.

Svijetlo plavi zidovi
Iz određenog razloga svijetlo plava boja djeluje postarava dojam zidova i kompletnog uređenja doma.

Vezano:

Osnove usklađivanja boja kod uređenja doma