Najbolji pekači kruha

U tekstu ćete saznati:

  • Kako birati pekač kruha.
  • Koje pekače najviše preporučuju korisnici.

Najbolji pekači kruha

Koji pekač kruha kupiti? Ovisi o potrebama, ali i specifikacijama pekača, odnosno vrijednosti koju nudi za cijenu.

Teško je proglasiti neki pekač kruha najboljim, jer svaka kuharica i njena obitelj imaju svoje zahtjeve.

Zbog toga je prije kupovine dobro proučiti svojstva, a ako je moguće i upute na internetu, kako biste vidjeli ispunjava li on vaša očekivanja.

Neki od čimbenika koje trebate imati u vidu su:
–    lakoća čišćenja, neprijanjajuća površina, te odvojivi pokllopac;
–    načini rada: pečenje kruha, kolača, pravljenje džemova, tjestenina, tijesta za pizzu
–    tekstura kruha, okus, hrskavi vanjski i mekani unutarnji dio
–    mogućnost rasta kruha i temeljito miješanje
–    jednostavnost programiranja s jasnim tipkama i zaslonom
–    sveobuhvatne upute
–    dodatni pribor kao što su šalice za mjerenje i žlice
–    različite veličine i oblici kruha i kora
–    da li ima timer, odnosno može li peći s odgodom – ukoliko želite da kruh tempirate da bude gotov ujutro ili kad se vratite s posla.

Istražili smo nekoliko foruma i grupa na Facebooku kako bismo provjerili što stvarni korisnici kažu o pojedinim pekačima kruha dostupnim u Hrvatskoj.

Moulinex  pekač kruha obično hvale korisnici i zadovoljni su s njim, a posebno model Moulinex bread maker Uno. Budući da se u Hrvatskoj trenutno Moulinex teško nabavlja, neki korisnici na Facebooku naglasili su kako mu je dostojna zamjena marka Tefal.

Lidl pekač kruha Silvercrest Kitchen Tools svakako je najpopularniji pekač i o njemu ćete naći najviše komentara. Obično ga hvale oni kojima je to prvi pekač kruha i zadovoljni su godinama nakon kupovine. Kažu kako je to “ispaltiv” aparat, te da nosi odličan omjer cijene i kvalitete.

Vivax pekač kruha  ima također mnoštvo korisnika, zamjerka mu je slabo pečena korica i na tamnim postavkama, ali ima veliku prednost jer je jedan od rijetkih aparata koji uspije napraviti kruh u manje od sat vremena.

U jeftinije, a dobre pekače kruha se ubrajaju i pekači od Zelmera a kako kaže korisnica “znaju bit i po 300kn, a zbilja su dobri pekači”

Dosta korisnika zadovoljno je pekačem kruha Gorenje. Dostupan je, a peče kruh standardne kvalitete, s uobičajenim postavkama.

Telefunken je također hvaljeniji aparat za pečenje kruha. Daje dobro pečen kruh i prema iskustvima korisnica traje duži niz godina.

Pekač kruha

Pekač kruha je aparat koji pomaže pri miješanju i pečenju kruha. Iako ovisno o tipu pekača ima i druge funkcije poput pravljenja džemova i marmelada, njegova osnova i glavna funkcija je pravljenje kruha.

Prednosti pekača kruha

Prednost pekača kruha nad klasičnim načinom pravljenja kruha je da se u njega dodaju sastojci, a pekač odradi ostalo. Dakle, miješanje sastojaka, dizanje kruha, a potom i pečenje, sve će odraditi pekač sam. Sastojci se dodaju u zdjelu, uključi program za pravljenje kruha po izboru i nakon sat, dva ili tri se izvadi gotov kruh iz pekača.

  • Pekač za kruha je dobar izbor za one koji žele da je kruh gotov u određeno vrijeme, dakle kruh se može tempirati.
  • Pekač kruha može biti dobar izbor za one koji nemaju vremena raditi kruh, budući da se uz štednjak dok se peče kruh, treba biti doma, s pekačem kruha nije to slučaj.
  • U pekač kruha znate koje sastojke dodajete, te možete birati što u njega staviti.
  • Pekač kruha je dobar izbor za one koji ne znaju napraviti domaći kruh.

Nedostatci pekača kruha

I dok je ta jednostavnost glavna prednost prekača kruha, što je glavni nedostatak?

Tekstura kruha je nešto drugačija od klasičnog domaćeg, ali i od kupovnog kruha, te je u tome jedan od glavnih nedostataka pekača kruha. Kod mnogih je potrebno neko vrijeme prilagodbe na novi kruh.

  • Kruh je ipak drugačiji od onih kada se rade ručno.
  • Kruh je drugačije teksture i od kupovnog
  • Treba vremena da se priviknete na pravljenje kruha u pekaču i pronađete recepte s kojima ste zadovoljni.

No, unatoč nedostatcima, mogućnost kombiniranja sastojaka koje želite te činjenica da se sastojci dodaju u aparat, a on odradi ostatak posla je zaista velika prednost pekača kruha.

Vezano:


Komentari

Odgovori

*