Moderne bijele kuhinje

Harvey Norman

Moderne bijele kuhinje

Ako želite bijelu kuhinju možete se odlučiti za kompletno bijelu kuhinju, no, uz bijelu se dobro slažu mnoge boje te ih možete kombinirati i svojoj bijeloj kuhinji dodat osobnosti.

Bijela boja unosi eleganciju i otvara prostor. Upravo zbog toga je idealna za male prostore jer će stvoriti dojam većeg. Istovremeno bijela kuhinja će u većim prostorima djelovati elegantno i luksuzno. Bijela kuhinja se smatra klasikom, ali modernim klasikom.

Ovakve kuhinje odgovaraju modernom, ali i tradicionalnom stilu uređenja.
Bijele kuhinje mogu biti rađene iz različitih materijala i raznih završnih obrada.

Bijela boja se dobro slaže s mnogim drugim bojama, stoga je mogućnost kombiniranja neograničena.
Kombinacija bijele boje i boje drveta često se veže uz dojam pomalo tradicionalni stil, koji pak može biti i u modernoj izvedbi. Ovakva kombinacija daje toplinu bijeloj boji.

Ukoliko želite moderniji stil uređenja kuhinje tada se bijela boja može kombinirati s crnom. Ova kombinacija stvara elegantan i moderan dojam. Sličan dojam daje i kombinacija sive i bijele boje, s tim da je ovakva kombinacija bolji izbor ukoliko imate spojen dnevni boravak sa kuhinjom te ne želite da crna boja dominira prostorom.
Kombinacija bijele i sive je moderna, elegantna, i sofisticirana.

Kod izbora bijele kuhinje bitno je voditi računa o korištenim materijalima. Budući da se na bijeloj kuhinji sve dobro vidi, bitno je da se lako čisti, ali i da prljavština što je moguće manje prijanja na površinu. Bijeli lakirani materijali se uglavnom lakše čiste, laminat je otporan, ali je manje elegantan. Bijeli mramor dobro izgleda, ali je osjetljiv.

Ukoliko je izbor bijela kuhinja, bitan segment kod uređenja kuhinje je i boja zida odnosno materijala koji će biti na zidu. Ovisno o tome da li koristite druge nijanse u uređenju, ovdje izbor zaista može biti različit i odličan je prostor za pokazivanje osobnosti.

Slike modernih bijelih kuhinja pogledajte ispod:

Emmezeta

Emmezeta

Emmezeta
Emmezeta
Emmezeta
Emmezeta
Lesnina
Lesnina
Lesnina
Lesnina

Lesnina

Lesnina

Pročitajte i:

15 ideja kako urediti i imati modernu kuhinju


Komentari

Odgovori

*