25. travnja 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

Prekrasni IKEA ukrasi za božićno drvce

IKEA ukrasi za božićno drvce
Moderne kuglice za božićno drvce kao i drugi ukrasi za bor ove godine nas pomalo vraćaju u djetinjstvo...
IKEA ukrasi za božićno drvce

Prekrasni IKEA ukrasi za božićno drvce

Moderne kuglice za božićno drvce kao i drugi ukrasi za bor ove godine nas pomalo vraćaju u djetinjstvo. Moderni u ukrasi u klasičnim bojama, dominiraju crvena, zlatna, srebrna, bijela ali tu je i plava. Iako većina ukrasa svijetli, svjetluca i sjaji za dodatni efekt na bor možete staviti i ukrasne božićne lampice.

Više: Prekrasne moderne kuglice za božićno drvce IKEA

Moderni IKEA ukrasi za božićno drvce:

Kako bi bor izgledao potpunije ili raznovrsnije za ukrašavanje bora koriste se i drugi ukrasi osim kuglica za bor. Svake sezone pojave se novi trendovi, ali to ne znači da se i stare stvari ne mogu koristiti, nego da na novi način, ili uz neke nove detalje bor može izgledati drugačije nego prethodne godine.

Moderne kuglice za bor su ove sezone od raznovrsnih materijala kako bi se mogli prilagoditi vašim potrebama, navikama i životnom stilu. Ukrasi od rezbarenog drveta samo su jedna od mogućnosti kao i zvijezda od slame.

Ukrasni lanac s božićnim drvcima je odličan ukras za različite prostore ali i za božićno drvce kao i za alternative božićnom drvcu.

Ukrasi za bor mogu biti od plastike, stakla, keramike… Ukrasi koji podsjećaju na smreku u staklenoj izvedbi samo su jedna od opcija. Napravljeni su od stakla, svjetlo različito lome, te im to dodatno daje posebnost.

Sjaj i blještavilo je sastavni dio blagdana. No, to se može postići na vrlo jednostavan način staklenim nakitom koje dodatno svojim oblikom lomi svjetlost, svjetluca te daje poseban sjaj i ugođaj.

Ukrasi od prirodnih materijala, kao i ekološka osviještenost, jedan su od trendova na svim područjima pa tako i kod izbora božićnih ukrasa. Tekstura drveta, grančica, i prirodnih elemenata dobro se uklapaju u svaki prostor.

Slama koja je prisutna u kolkeciji Ikea blagdanskih ukrasa referira se na tradiciju korištenja upravo slame pri izradi božićnih ukrasa.

Posebnu čar i prilagodljivost nude ukrasi u obliku stošca koji se mogu objesiti na božićno drvce a pri tome se u njih može staviti dodatni ukras, neka figurica ili slatkiši za mlađe članove obitelji.

Pahuljice u različitim izvedbama, od različitih materijala su također uvijek prikladne za ukrašavanje bora. Ukoliko ih izaberete u zlatnoj boji ili od prirodnih materijala dodat ćete toplinu boru, bez obzira što se radi o pahuljicama. Zlatne svjetlucave pahuljice dat će posebnu draž boru.

Crvena boja se klasično veže uz blagdane, no kuglice u obliku srca su nešto što daje dodatnu dimenziju vašem boru.

Imela se kod mnogih veže uz Božić, stoga ne čudi da su i ukrasi u tom stilu zanimljivi za bor.

Za one koji žele zaigranu tematiku ukrašavanja bora viseći ukrasi u obliku crveno bijelih ptica bit će idealan izbor.

Mašne su svestrane, mogu se koristiti za ukrašavanje doma, ali i bora. Kada ne znate kako dopuniti bor, tada su mašne uz božićne zvijezde uvijek dobar izbor.

Ukrasni lanac u srebrnoj ili zlatnoj boji, uklopit će se s kuglicama kojima ste ukrasili bor, ali istovremeno učiniti da ukupan dojam bude kompletniji, zaokružen, te popuniti one sitne praznine na boru koje klasične kuglice ne mogu. Izbor boje lanca može biti u istoj boji kao i kuglice ili u nekoj kontrastnoj.

Pročitajte i:

Božićni kolači