29. ožujka 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

Prekrasne moderne kuglice za božićno drvce IKEA

Moderne kuglice za božićno drvce IKEA
Kuglice i ukrasi za božićno drvce su za većinu neizostavan dio božićnih dekoracija.

Prekrasne moderne kuglice za božićno drvce IKEA

Kuglice i ukrasi za božićno drvce su za većinu neizostavan dio božićnih dekoracija. Kuglice za bor se osim za bor mogu koristiti i kao dekor u vazama ili posložene na komodama, ovisno o stilu i planiranom blagdanskom uređenju.

Ispod donosimo najnovije trendove Ikea ukrasa za bor:

Moderne kuglice za božićno drvce IKEA
Kuglice za bor IKEA

Ove sezone je prisutno nekoliko glavnih trendova blagdanskog dekoriranja, te su u tom stilu i kuglice za bor. S jedne strane je tradicija, s druge modernizam, no, njih se može i spojiti u jedno. Neke od najmodernijih boja su klasične zelena, crvena, srebrna, zlatna, te bijela, no tu je i plava. Dekoriranje pa tako i kuglice mogu biti zaigrane, ali i elegantne i blještave.

Trendovi ne idu samo u jednom smjeru nego njih nekoliko. Raznovrsnost se očituje i u posebnim kuglicama koje predstavljaju tri životinje skandinavske šume – lisica, zec i jelen.

Prozirne staklene kuglice za bor jedan su od trendova ove blagdanske sezone. Bez obzira da li se radilo o kuglicama koje su staklene i prozirne, a ukrašene preko ili se ukrasi kriju unutra, moderan dojam je zagarantiran. Ovakve kuglice za bor sa zlatnim i srebrnim ukrasima mogu biti dobra dopuna različitim stilovima te se uklapaju i u srebrne i zlatne nijanse.

Set kuglica različitih boja olakšava kombiniranje boja i kuglica na boru, a istovremeno nudi zanimljiv i moderan bor. Set kuglica koji kombinira boje zelene, srebrne i crvene prezentira jedan od Ikea stilova dekoriranja bora a to su skandinavske šume te ovakva kombinacija podsjeća na mahovine.

Crvene kuglice za bor su klasika, ali one su iznova moderne i daju poseban blagdanski ugođaj. Bez obzira da li izabrali mat ili sjajne, glatke ili izrezbarene završne obrade, crvena boja daje poseban ugođaj za blagdane.

Crveno bijele kuglice su odličan način spajanja dvije boje, pa čak i dva stila. One su istovremeno elegantne i zaigrane, zanimljive su i odraslima i djeci.

Crvene kuglice mogu biti s različitim uzorcima, ali se posebno ističu one sa snježnim motivima. Bijela boja stvara snježni kontrast na crvenim kuglicama, te dolazi do izražaja snježna priča.

Zlatne kuglice su također istovremeno i klasične tradicionalne i moderne. Mogu naginjati žutoj boji, ali i klasično blještavoj zlatnoj. U svakom slučaju unose toplinu u dom, podsjećaju na toplinu kamina, ali i blještavilo zlata.

Srebrna boja uz zlatnu i crvenu je jedna od osnovnih boja i ove blagdanske sezone. Ona reflektira svjetlo, stvara svjetlucav dojam, a istovremeno podiže ukupan dojam. Srebrne kuglice u bilo kakvoj kombinaciji boja stvaraju odličan završni izgled. S njima se teško može pogriješiti ili pretjerati.

Ako želite odmak od klasične crvene i zelene, plave kuglice će dati poseban efekt. U kombinaciji sa srebrnom ili bijelom, dojam zime, leda, ali i blagdana je zagarantiran. Snažna plava boja se ističe, istovremeno stvarajući toplinu u dekoracijama, ali i naglašavajući zimsko raspoloženje.

Kada odaberete stil ili osnovne boje, tada će ostatak biti lakši. Iako ako već imate kuglice od prošlih godine možete samo potražiti nove koje se uklapaju s postojećima, sličnih boja ukoliko želite zadržati stil, ili kontrastnih boja ukoliko želite nešto novo i drugačije ove godine.

Vezano:

Božićni kolači