23. travnja 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

Božićne dekoracije – najnoviji trendovi

Božićno dekoriranje nije jednostavan proces, a možete obuhvatiti bilo koji prostor u stanu ili kući, ili vani. Trendovi se svake sezone pomalo razlikuju, no kod božićnog dekoriranja je upravo zanimljivo...

Božićne dekoracije – najnoviji trendovi

Božićno dekoriranje nije jednostavan proces, a možete obuhvatiti bilo koji prostor u stanu ili kući, ili vani.

Trendovi se svake sezone pomalo razlikuju, no kod božićnog dekoriranja je upravo zanimljivo kada je spoj modernog i tradicionalnog. Stoga je uvijek dobro pokušati uklopiti stare dekore u novi stil.

Ove sezone ističe se nekoliko različitih tema i trendova koje dominiraju.

Moderne boje su crvena, zelena, zlatna, srebrna, odnosno klasično blagdanske boje koje ove sezone dominiraju u svom punom sjaju. Osim ovih boja u trendu su plava, te pastelno ružičasta.

Moderne božićne kuglice su također u tim bojama, ali uz kuglice ove sezone moderne su mašne, dekoracije u stilu božićne zvijezde, pahuljice… Orašar ni ove godine ne gubi na popularnosti.

Staklene kuglice bilo da su dodatno ukrašene izvana ili unutra imaju dekoracije također su jedan od trendova.

Božiće dekoracije – trendovi

Ako ne želite razmišljati o detaljima nego tražite inspiraciju za stil tada su neke od osnovnih smjernica:

  • klasičan tradicionalni Božić
  • sjaj i svijetla
  • zima
  • šuma

Klasičan i tradicionalan Božić obuhvaća teme, boje i ukrase koje vežemo uz sjećanja na blagdansko dekoriranje. Koristite zelenu, zlatnu, mašne, po stanu rasporedite svijeće, dodajte tople dekice u s božićnim dekorima, ili u blagdanskim bojama. Neka cijelo uređenje odiše toplinom, podsjeća na kamin i toplinu koja se iz njega širi.

Sjaj, svijetla i blještavilo bi se donekle mogao nazvati klasičnim stilom, budući da se već neko vrijeme blagdanski ugođaj veže uz taj stil. Dodavanje lampi, visećih svjetlećih ukrasa, lampica na bor i slično dodat ćete novu dimenziju božićnom uređenju. Koristite sjajne kuglice bez obzira na boje, a manje one mat izvedbe. Uz sjajni dekor svaka svijeća ili lampica dodatno će imati odsjaj.

Snijeg i zima su trendovi koje naglašava plava, bijela i srebrna boja, ukrasi poput pahuljica, ledenica i slično dopunit će ugođaj. Snježne kugle, prozirne kuglice za bor, viseće pahuljice.. brojni su elementi dekora koji se uklapaju u ovaj stil. Dodajte nježno bijele dekice, krzno u stan, sve što vežete uz hladnoću i blještave snježne zimske planine. U ovu temu će se odlično uklopiti plava, ružičasta, tirkizna te druge pastelne boje.

Šuma kao inspiracija za uređenje – Boje šume, korištenje mahovine, retro kuglica, slame, može se kombinirati i s drugim stilovima, a istodobno ima svoju posebnu draž. S jedne strane se možete fokusirati na elemente šume, te ih prilagoditi snježnom stilu bijelim i srebrnim bojama, ili naglasak staviti na boje šume, te koristiti u osnovi zelenu boju za uređenje.

Snježne kugle su općenito zimski i dekorativni element, no ovih blagdana su nešto više popularne nego inače. Mogu biti s blagdanskim motivima ili klasično snježnim.

Orašari – božićne dekoracije

Njihova popularnost ne jenjava, te i ove godine odlično se uklapaju u svaki stil božićnih dekoracija.

Vezano:

Božićni kolači – Recepti