Robot usisavač iRobot Roomba – iskustvo

Robot usisavač iRobot Roomba 616 –  Recenzija – moje iskustvo

Roomba je kupljena s namjerom da me rastereti kućanskih poslova i moram priznati da je upravo to i napravila. Nakon preporuke kupila sam iRobot Roomba 616.

Robot usisavač dolazi sa baznom postajom u kompletu te je nakon prvog punjenja odmah bio spreman za korištenje. Jednostavnim pritiskom na tipku Clean Roomba kreće s usisavanjem.

Ovaj usisavač dobro usisava parket ali i tepih niže flore bez ikakvih problema, nismo imali poteškoća s penjanjem na tepih i podnožje stola, prelazi čak i preko kućnog štrika.  Zahvaljujući dvjema suprotno rotirajućim četkama jako dobro pokupi svu prašinu, dlake, izvuče sve mrvice iz tepiha. Dobro se provlači i prolazi između svih prepreka (stolice, stolovi) te se ne zaglavljuje.

Ovaj model Roombe nema unaprijed snimanje prostorije pa je poželjno da usisava prostoriju po prostoriju (ukoliko sva vrata ostavim otvorena dogodi se da se šeta kroz sve prostorije i potrebno joj je dosta vremena da konkretno usisa cijeli stan). S obzirom da ima rotirajuću bočnu četku većina rubova je dobro usisana, no, u našem slučaju otprilike jednom mjesečno potrebno je detaljnije proći većim usisavačem po rubovima i lajsnama.

Pražnjenje spremnika je vrlo jednostavno budući da se spremnik jednostavno izvuče i lako isprazni u smeće.

Prvenstveno je kupljena za manji prostor (cca 50 kvadrata) poslije sam je nastavila koristiti i u većem bez problema. Baterija traje jako dugo, no, s obzirom da je kada ne usisava smještena na bazi, problema s punjenjem/praženjem nemamo niti je o tome potrebno razmišljati. Upravo zbog ovakve baze je jako jednostavno i paljenje iste. Ovaj model Roombe nije moguće upaliti preko Wi-Fi-a tako da je ne uključujem i ne ostavljam upaljenu dok nismo u stanu.

Zbog svoje jednostavnosti i praktičnosti, te dobrih rezultata palimo je češće nego što bi inače uključivali veliki usisavač tako da je situacija prije i poslije Roombe neusporediva. Dodatna prednost je što dok ona usisava ja mogu raditi nešto drugo ili jednostavno odmarati.

Pročitajte i:


Komentari

Odgovori

*