20. svibnja 2024.

Uređenje doma i interijera

Savjeti i ideje za uređenje doma – COVERmagazin.com

Moderne šalice za kavu

Moderne šalice za kavu
Kava ili čaj imaju bolji okus u omiljenim šalicama...

Moderne šalice za kavu

Moderne šalice za kavu

Kava ili čaj imaju bolji okus u omiljenim šalicama, to je pokazalo istraživanje psihologa dr. Toma Stafford. Oni koji su vjerovali kako treba više od kvalitetnog zrna za dobru kavu napokon su dobili znanstvenu potvrdu svoje teorije.

Šalice za kavu treba prilagoditi tipu kave koja se pije, nisu iste veličine šalica za kavu za tursku kavu ili instant kavu, ali ih prilagoditi i preferencijama. Ne piju svi istu količinu kave niti broj šalica kave dnevno.

Možda se čini da izbor šalice iz koje pijete kavu ne utječe na njen okus, ali i oblik šalice i aterijal utječu na ukupan dojam kave. Kod izbora šalica za kavu obratite pažnju na izbor materijala, keramika ili staklo, kao i na ergonomiju šalice.

Iako su česte šalice za kavu od stakla, tradicionalno se kava veže uz keramičke šalice, te će se automatski i kava u keramičkim šalicama vezati uz tradicionalniji okus. Deblji porculan slabije provodi temperaturu, te će ona duže biti vruća ili topla u takvoj šalici.

Šalice koje se prema vrhu šire omogućuju bolju disperziju mirisa kave.

Šalice za kavu od stakla su zanimljive jer se kroz njih vidi kava, a ukoliko se radi o crnoj kavi jasno se razlikuje talog i ostatak kave, a ukoliko s radi o varijantama s pjenom od mlijeka i slično, tada će te razlike u šalici od stakla biti još izražajnije. Staklo ipak slabije zadržava toplinu (u većini slučajeva) od keramike, te će se kava u staklenim šalicama brže ohladiti.

Ručka od šalice se na prvu doima samo kao detalj koji utječe na estetski dojam, no, ona je jako bitna, jer način na koji se drži šalica, kao i lakoća držanja može također utjecati na ukupan dojam pijenja kave.

Iako su danas šalice kave u različitim bojama i nijansama, svjetlije boje šalica za kavu su se preferirale kako bi naglasile tamnu nijansu kave i stvarale kontrast, dok su danas moderne i svijetle i tamne šalice za kavu.

Izbor oblika šalice kave također povežite i s kavom koju nudite kao i dojmom. Ako težite modernim varijantama kave, tada neka i izbor šalica bude takav.

Veličinu šalice prilagodite tipu kave. Kapacitet male šalice kave je oko 60 mililitara, dok je kapacitet velike šalice kave oko 200 ml.
Male se koriste za jake kave, espreso ili crnu tursku kavu, dok se veće u pravilu koriste za kombinacije s mlijekom i slično.

A ako još uvijek niste pronašli svoje omiljene šalice, možete pogledati iz kakvih šalica se trenutno servira kava u elitnim domovima. Možda neke ostave dojam i na vas.

Zara Home šalice za kavu

Zara Home u ponudi ima šalice za kavu u različitim bojama, od neutralnih do upečatljiv boja.
Šalice od gres keramike možete birati u zelenoj, žutoj i bež boji. zanimljive su i šalice nepravilnog dizajna i neravne površine.
Zara Home kolekciju šalica od stakla predstavlja u verziji za espresso, manjih dimenzija, te one veće.

Ikea šalice za kavu

Ikea većinu šalica nudi u različitim bojama, te ih lako možete prilagoditi svome stilu i ambijentu.

H&M Home šalice za kavu

H&M Home predstavlja šalice za različite stilove, od jednobojnih bijelih i crnih, do detaljno dekoriranih keramičkih šalica.

Luksuzne šalice za kavu

Ovakve šalice za kavu često su tradicionalnog dizajna i dimenzija, a njihova posebnost se ističe i kroz materijale i način izrade.

Šalice kave prilagodite tipu kave koji pijete, ali i svome stilu.

Vezano: